Deze Divaeloper

Mijn Nickname is al jaren FlexJoly. Ik heb ook een persoonlijke blog onder die naam.

Sinds mijn 13e zit ik achter de computer. Op de Ambi Cobol opleiding kreeg ik het plakkaat ‘vierkante oogjes’ en daar ben ik nog steeds trots op. Mij krijg je niet moe achter de computer. Hooguit eens in de 3 maanden gooi ik hem fictief uit het raam, om hem na een paar dagen weer gauw naar binnen te halen.

Ik heb ook tijden zonder computer gekend, en dan vermaak ik mij ook prima. Ik heb het luxe dilemma altijd tijd te kort te hebben en mij zelden te vervelen. Ik verveel mij wel, maar dat is omdat het toch beter is om soms niets te doen. Dat scheelt weer migraine. En dat is toch wel een motiverende factor.
Als ik geen computer zou hebben en veel geld dan zijn dieren, zee aquarium, tuinieren, slimme moestuin, een zwembad maken, een tuinhuis maken, tennis, handwerken, naaien, borduren en breien mijn hobbies. Het liefst ga ik ook nog langs de sterrenwacht en ’s nachts op poollicht jacht.

Ik ben dus vrouw, technisch, slechte huisvrouw, php programmeur, moeder, partner en ik hield van autorijden. Ik zeg geregeld: zeker weer een vrouw achter het stuur als iemand mij weer eens geen voorrang geeft of niet normaal kan voorsorteren en anticiperen. Maar met de leeftijd (rond de 40 ben ik de tel kwijt geraakt) ben ik toch maar wat rustiger aan gaan doen op de weg.

Verder ben ik direct van stof (ook wel bot genoemd) en doe ik mijn uiterste best om tactisch te zijn, met wisselend resultaat. Koetjes en kalfjes zijn niet aan mij besteed, doe mij maar een boom over poollicht, psychologie of de ellende van de wereld. Dat laatste ook weer niet teveel, want een depressieve inslag is mij niet vreemd. Als je leeuwen en beren zoekt, ben ik je beste maat.

Ik hou van wiskunde en scheikunde, al weet ik er weinig meer van. Mijn geliefde partner is een beelddenker en heeft alles nog in zijn hoofd zitten. Ik zie geen beelden, maar slechts een grijze abstracte massa en onthoud dingen door logica.

Als ik iets moet uitzoeken of beslissen dan open ik tegenwoordig een spreadsheet en zet alle voor en tegens naast elkaar. Heb ik meerdere dingen nodig dan bestel ik dat desnoods verdeeld over meerdere webshops en wel zodanig dat ik zo weinig mogelijk verzendkosten betaal en het voor de laagste prijs krijg. Een paar keer heb ik mij laten overhalen om niet zo moeilijk te doen en dat is mij letterlijk duur komen te staan.

Plekken die ik graag (nog eens) wil bezoeken zijn: de vulkanen op Hawaï, IJsland, koraalrif in Nieuw Zeeland, Alaska in de winter, La Palma (zonder s), Yellowstone, de bergen van Zwitserland.

%d bloggers liken dit: